28 November 2010

:: NaIk PaNgKaT::

26/11/2010 dn 27/11/2010...
Setelah bnyak aq menyibukkan diri dngan program MRC... maka beralih la mood aq pda Seni Silat Gayung plak. aq kna beri masa jgak pada society kesayangan aq n. biarlah sbuk mna pon, InsyAllah.. aq akn cuba cri msa untuk bersamanya.. (",).. (romantik la plak).. tp..... pada hari tersebut, aq da hari yang lain pda yang len..bunyinya pelikkan(sambil tangn mengaru kepla). tak plik la. hari itu ialah hari kenaikan bengkung silatku.

aq mohon maaf kepada smua kawan segayung, kerana tdak dapat turun latihan bersama2x. setiap kali malam latihan sja, ada la progrm lain. bkan aq nk pinggirkan korng cma aq kna utmakan yg lbih penting. tp tak mengapa... aq dpt jgak turun pda mlm pelimau seni, knaikan bengkung dan bbq korng... bes sngt..

Malam pelimau seni.. Ya Allah!!!... Allah s.w.t shaja yg thu prsaan aq pda mlm 2 betapa nervousnya aq. Ditambah pula, Allah s.w.t telah mengurniakan aq ayah angkat baru. aq tdak menyangka aq akan dpat ayah angkat. Bersyukur sngt2x sbbnya aq dapat ayah angkat yang begitu baik hati dan sering memberi nasihat kepada anak2 murid gayungnya.. Terima kasih Ayah..(cikgu Selamat....)... Alhmdulillah.. pda mlm 2 selesai sudah majlis pelimau seni..

Keesokannya.. Jangtungku mula berdegup laju(110 km/h jgak la).. Hari kenaikan bengkung, sudah hampir sthun lbih aq mmakai bngkung ini( Be a Secret,(",)).. majlis tersebut bermula pda pukul 9 pagi yg diketuai oleh Cikgu Khairul Nizam.. pda kategori individu aq, aduh lawak la plak bla ingt smla. sbbnya, aq lupa teknik-teknik yg basic.. Malu giler.. teknik 2 sptutnya aq dh khatam dh.. tp aq kna thu.. mngkin Allah s.w.t ingin mengingtkn aq bhawa mnusia n mudah lupa. jgn angkuh pda-NYA.. ketegori yg lain, alhmdulillah, aq bleh bt yg terbek termasuk la kategori lompatan dan sparing bebas.. ops!! kt sni, aq nk mohon maaf kpada rakan segayung, Nik Azuan, Faiz n Ayie krana aq bkan nk blas dendam kt korng.. bkan aq nk tunjuk lagak.. aq bt mcm 2 sbb aq nk cover blik point yg aq lost pada kategori yg awl 2( yg lupa teknik tu.. he2x.. arap korng fham ya.. ) k, smbung blik pda tjuk asal... Syukur la pda Allah s.w.t krana AKU DAPAT NAIK PANGKAT.. dri Lans Koperal ke Koperal, dri Koperal ke Sarjan dn lain2x tu korng smbung sendiri.. he2x.. n Taniah kpda smua rakan segayung.. naik pangkat jgak.. walaupun terdapt jgak rkan segayung yg cedera semasa majlis kenaikan pangkat tersebut, mereka tetap senyum gembira krna usaha berjaya mendapatkan bengkung yg mereka idamkn.

Malamnya.. slpas penat lelah mengeluarkan keringt untuk NAIK PANGKAT tu.. rakan segayung mengdakan stu lagi majlis.. Iaitu majlis makan2x.. BBQ.. sbagai tanda taniah kpda smua rakan segayung.. FUH!!! sdap.. alhmdulillah pada Allah s.w.t.. Allah s.w.t telah melancrkan perjalann progrm kami dri awl sampai akhir..

1 ulasan:

Nazrul Azam Aliasaa berkata...

Salam ziarah..awat tak buat shout box kat sidebar..sng sket owg nak kumen2 sket..hehe...btw..nape komp aku tak leh read tulisan post ko ni ek?? ko gune tulisn bahasa pe??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

T.TaNgAn