17 Disember 2011

: : All Out Amirul!!! Sebab Final Dah Hampir : :

Assalamualaikum...

Alhamdulillah... aku terpanggil untuk mengimarahkan kembali blog aku ni. Lama sangat aku menghilangkan diri. Sibuk ke? erm.. mungkin sibuk dan mungkin buat-buat sibuk? :D..

Biasalah semasa 1st sem ni, setiap pelajar baru akan cuba mengambil masa untuk membiasakan diri di tempat baru.

Cepat sungguh masa berlalu, sekarang dan dekat final dah. Aku nak beritahu, aku kena all out. Bahasa mudahnya pencutan terakhir la.

start minggu ni, aku dah puasa* dah. Puasa??? nak tahu, mesej la (tips biasa ja)... Bersiap sedia dari semua aspek fizikal, mental, rohani, dan emosi. Fuh!!!

Final exam aq bermula dengan subjek
1) Lab 1 - 15/12.... dh lepas pon (alhamdulillah boleh la jawab :D)

2) Study Circle - 24/12.... subjek ni macam Subjek Agama Islam

3) Calculus 1 - 29/12.... Subjek ni paling mudah (nak motivate diri
ja, tapi hakikat paling susah kot)

4) Statics - 4/1.... Subjek ni kena skor, pening juga kalau tak faham

5) Circuits - 4/1.... Subjek killer selalu pihak UIA n letak sama tarikh, saja buat pelajar kelam kabut.

6) BM - 6/1... Aku ambil BM juga la, jangan kata UIA ni tak ada BM. Walaupun aku orang melayu, jangan ambil mudah ya. Ye la, BM ni siap tanya sejarah kewujudan orang melayu, maksud di sini, kena belajar sejarah la.

7) UNGS - 7/1... Subjek ni yang paling best :D.. sebabnya lecturer yang best? ya la, asyik minta pelajarnya siapkan assigment dia tapi kami semua tak mampu buat. Mana mampu, dia minta semua pelajar dia KAHWIN...

8) Drawing - 9/1.. Drawing ialah subjek paling relaks. Relaks kami pon, siapa yang tak siapkan asignment, tak boleh keluar lab kot.



Dan aku punyai subjek yang paling aku takut. Kalau aku gagal subjek ini, habislah aku!!!

iaitu

>>>>>>>>>>>>>>>>>MAUT!!!<<<<<<<<<<<<<<<<<

subjek ini paling unik dalam hidup aku sebab tidak ada masa yang tetap. Dan juga subjek ini punyai skema jawapan. Skema jawapan ini ada didalam Al-Quran. Tetapi aku masih takut dan tak yakin samada aku LULUS atau GAGAL walaupun sudah tahu jawapannya. Dari segi pengawasnya cukup tegas kerana pengawasnya ialah makluk Allah yang paling patuh dengan arahan Allah swt. Dia tidak akan simpati sekiranya kita memohon untuk merayu.

Ingatlah sahabat-sahabat, sekiranya kita gagal semasa exam, kita boleh mengulang subjek yang sama. Tetapi sekiranya kita gagal semasa gagal exam di dalam kubur.. Nauzubillah..

Maka, carilah persiapan di dunia ini untuk kita menempuh exam yang paling besar itu.

Wahua'lam..

3 ulasan:

fathanah berkata...

1-gudluck final exam! may success b urs :)

2-lecturer ungs tu cm kenal aje dr characteristic dy,,ustaz salah ke??dy ajar kitorg tym short sem aritu :)

Ar-Rijal berkata...

tq ain.. ya2, ustaz salah. Dia nak akhir sem ni kami dah hantar kad jemputan kenduri kahwin kat dia..xp mustahil la.:D

fathanah berkata...

dy suro kitorg anta kad kawen kt dy bln 6 aritu lg,,hehe,,siap cabar bdk dq dlm kelas kitorg,sape yg kawen dulu,,kmslm kt dy ek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

T.TaNgAn